Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

Den skandinaviska enkelheten

Foto: Designtorget
Foto: Designtorget
Publicerad av
Redaktionen - 18 mar 2019

Designtorget presenterar porslinet Nordika av den brittiska designstudion Studio Levien. Designstudion har utgått ifrån den Skandinaviska enkelheten och har tagit fram ett basporslin i en serie om fyra - en tallrik, en assiett, en djup tallrik samt en skål. För det dukade bordet presenteras även servettringarna Prick som handtillverkas av keramikern Amanda Tunved i Stockholm. 

Inför keramikern Amanda Tunveds födelsedag skickade sambon in en hemlig ansökan till Designtorgets jury vilket blev startskottet för ett blomstrande samarbete och Amandas första betydande återförsäljare. I april är det ett år sedan Amanda lanserade sin första produkt hos Designtorget som då tillverkades hemma i den lilla lägenheten på 42 kvadratmeter i Stockholm.

- Nu har jag flyttat in till en keramikverkstad. Jag jobbar fortfarande deltid som sjuksköterska men försäljningen hos Designtorget har gett mig en bas och större möjligheter att arbeta ännu mer med mitt största intresse, säger Amanda Tunved, keramiker.

Designtorget tar emot över 1000 ansökningar per år. Utifrån skandinavisk form, material, kvalitet, unikitet, kommersiell gångbarhet och befintligt sortiment bedömer Designtorget ansökningarna.