Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Badrum inspirerade av naturen

Foto: Alape
Foto: Alape
Foto: Alape
Foto: Alape
Foto: Alape
Foto: Alape
Publicerad av
Redaktionen - 20 mar 2019

Alapes nya ytmaterial Terra och Aqua visades för första gången i mars 2019, på ISH-mässan i Frankfurt, vilket är resultatet av den positiva responsen då de förra året introducerade prototyper för ytmaterialen på designmässan Salone del Mobile i Milano. Nu lanseras Terra och Aqua på den svenska marknaden.

 Idag erbjuder Alape tvättställ med en reducerad tjocklek på det glaserade stålet vilket resulterar i en elegant och diskret design. För två år sedan introducerade Alape de unika och högkvalitativa ytmaterialen Bicolor och Metallic Dark Iron och utökar nu med Terra och Aqua.

Naturen som inspiration
Badrummet blir allt mer en plats för välbefinnande, återhämtning och avkoppling i hemmet. Funktionalitet och en rogivande design är viktiga aspekter som Alape tagit fasta på vid utvecklingen av de nya ytmaterialen. Inspirationen av årets nyheter har hämtats från naturen i form av havets varierande färgspektrum såväl som de karaktäristiska egenskaperna i berg och sten.

Terra har en matt, puderartad yta vars struktur påminner om små, fina mineralpartiklar. Den sammetsmjuka och varma texturen ger ett harmoniskt intryck till övrig interiör. Terra lanseras i de fyra färgerna Nordic Matt, Oyster Matt, Silk Matt och Gravel Matt.

Aqua som är inspirerat av havets olika nyanser, har en högglansig yta med ett varierande färgspektra beroende på omgivande material och ljusförhållanden. Aqua presenteras i de tre färgnyanserna Deep Blue, Deep Green och Deep Indigo.

”Vi ser ett ökat intresse för nya och unika ytmaterial i badrumsinteriören. Det krävs tålamod och noggrannhet vid glaseringen av Terra och Aqua. Färgglasering, sammansättning och tillverkning av glasyrens struktur är en utmaning. Alape erbjuder tvättställ med kraftigt reducerad tjocklek till 3 mm vilket ger ett unikt slutresultat.”, berättar teknologiedoktor Julia Rami, Alape.

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...