Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Inför sommardukningarna

Foto: Klässbols Linneväveri
Foto: Klässbols Linneväveri
Foto: Klässbols Linneväveri
Foto: Klässbols Linneväveri
Foto: Klässbols Linneväveri
Foto: Klässbols Linneväveri
Publicerad av
Redaktionen - 21 mar 2019

När det regnar på tvären och vinden blåser snålt  är det inte svårt att längta efter ljumma kvällar och långa middagar i solen. Klässbols Linneväveri har flera och dekorativa mönster som passar till dukning under sommarhalvåret för såväl examensfester som middagsbjudningar och andra  tillfällen då man vill göra det lite extra fint. 

Klässbols Linneväveri har textil som slår an på sommarsträngen med mönster från förr och nu. Dick Johansson, tredje generationens vävare och Klässbols marknadschef säger drömskt: "Den ljusblå kulören på mönstret Fiskmåsen symboliserar himmel och hav för mig och måsarnas vita fjädrar blir en naturlig kontrast. På duken placerar jag Kunglig danskt serie Fiskmåsen. Tänk dig en vackert röd ros till detta, ljuvligt!" 
 

Fiskmåsen är ett av Klässbols äldsta mönster vilket de kan tacka Julia för.
”Julia på Stampen” var en kvinna som 1915 återvände från Amerika och bosatte sig på ”Stampen” i Klässbol. Huset kallades så i folkmun, varav Julia fick smeknamnet ”Julia på Stampen”. Huset skulle renoveras och under rivningsarbetet fann Julia olika textilier som använts som tätningsmaterial mellan stockarna. Bland dessa fanns ett mönster som tilltalade Julia speciellt varpå hon visade det för Hjalmar Johansson, första generationen vävare i Johansson-familjen. Kanske skulle han vilja ta sig an mönstret och skapa ett motiv av dessa fritt flygande fiskmåsar? Sagt och gjort, så uppstod Fiskmåsen i Klässbols Linneväveris sortiment.
 

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...