Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Offecct lanserar nytt designsamarbete

Foto: Offecct
Foto: Offecct
Foto: Offecct
Foto: Offecct
Foto: Offecct
Foto: Offecct
Publicerad av
Redaktionen - 26 mar 2019

När det är ont om utrymme finns det inga marginaler för fel och en möbel måste kunna leverera mer än vackra former, vilket är exakt vad soffan och fåtöljen Young av Michael Young gör.

Att göra en soffa som är idealisk för två personer att umgås i samtidigt som det finns utrymme för avskildhet, är en delikat ekvation där proportionerna måste vara exakta. Lägg till bekvämlighet och stil så får du Young av brittiska formgivaren Michael Young, som i sitt första samarbete med Offecct har dykt ner i den svenska designmentaliteten.

–Svenskar har en god känsla för stil och jag ville göra något som var svenskt och enkelt. Stoppade möbler är något av det svåraste man kan ge sig på eftersom det är så svårkontrollerat, till skillnad frånproduktdesign som innebär lika mycket arbete men där du vet det exakta resultatet. Så jag är väldigt glad över att Offecct förverkligar min version av en inbjudande soffa och fåtölj, och över vårt samarbete överlag vilket har gett mig nya insikter om stoppade möbler, säger Michael Young.

Varje radie och alla delar av soffan och fåtöljen är noga uttänkta. Ett quiltat tyg täcker en mjuk sits som vilar på en sofistikerat utformad träram. Storleken, utförandet och funktionen gör Young lämplig för offentliga platser, hospitality-sektorn såväl som kontor och hemmamiljöer med begränsade utrymmen.

–I urbaniserade delar av världen där kvadratmeterpriset är högt, är utrymmet för möbler mindre vilket betyder att det du möblerar medmåste fungera på mer än ett sätt. Vi sökte efter en modern klubbsoffa med tillhörande fåtölj, som inte bara fick plats i mindre rum men som också kunde möta olika behov. Det var en glädje att arbeta med Young som förstod vårt mål och skalan på objekten väldigt väl, säger AndersEnglund, Design Manager på Offecct.

Michael Young

Michael Young (f.1966) är en av Englands mest inflytelserika industridesigners. Efter studier på Kingston University öppnade Young sin egen studio 1993 och med designikoner som sittmöbeln Magazine Sofa (1994) och lampan Stick light (1997) blev Young det stora internationella affischnamnet för modern brittisk design. 2006 etablerade Young en studio i Hong Kong och har där agerat formgivare och kreativ rådgivare åt många företag inom den kinesiska tillverkningsindustrin. Young har framgångsrikt förenat sin unika kunskap om den industriella processen med en konstnärlig vision vilket lett till banbrytande och kommersiellt framgångsrik design inom olika produktkategorier för varumärken som Cappellini, Lacoste och Virgin Atlantic.

 

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...