Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Naturligt med Natur

Foto: Nordic Green Design
Foto: Nordic Green Design
Foto: Nordic Green Design
Foto: Nordic Green Design
Foto: Nordic Green Design
Foto: Nordic Green Design
Publicerad av
Redaktionen - 27 mar 2019

Det är något fängslande och magiskt med fiskar som simmar runt och gröna mylliga växter, så under Stockholm Furniture & light fair så drogs vi in i Akvarie Leasings och Nordic Green Designs monter som är två olika segel som seglar samma skepp framåt. Där träffade vi  marknadschefen Robin Olsson  som tog oss på en resa av möjligheter på hur man kan integrera växtlighet och djurliv på ditt kontor eller i offentliga miljöer, allt från mossväggar, växtväggar till akvarium.

Deras senaste nyheten på akvarier sidan är en serie som heter Architectural line, som de tillsammans med Boris Design Studio tagit fram och skapat. Som är en serie med tre akvarier, ett vägghängt, en öppen damm och sen ett slutet akvarium. Akvarium finns både i standardutföranden, men kan även special beställas och byggas upp för unika önskemål. Robin berättar om att det gjorts studier, som visar på att om man tittar in i ett Akvarium så sänks ditt blodtryck och du kan går ner i varv, då det visat sig att fiskar kan ha en hypnotiserande effekt och menar på att det kan vara en fördel i vår allt mer stressade vardag.

På Nordic Green Design sidan av det seglet, så hittar vi allt från växttavlor till växtmöbler och lavkonst. Med hjälp av deras gröna lösningar vill de kunna hjälpa kunder att i sina miljöer främja inspiration och drivkraft, samtidigt som man med hjälp av växtlighet kan absorbera dåliga partiklar i luften och öka luftfuktigheten som har positiv inverkan på hälsan. Växtmöblerna kan användas som rum avskiljare och en växtvägg kan ge en tavla som alltid lever och ger nya intryck att ta in.

Du kan både hyra deras tjänster och produkter men även köpa olika specialdesignade lösningar. Med din växtvägg eller akvaruim får du även ett skötselavtal, där du får hjälp med ditt akvarium så det hålls rent och snyggt samt att växter klipps, vattnas och ses över.

www.nordicgreendesign.com

www.akvarieleasing.se

 

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...