Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Isolina Fedel skapar konst med tejp

Foto: Designtorget
Foto: Designtorget
Foto: Designtorget
Foto: Designtorget
Foto: Designtorget
Foto: Designtorget
Publicerad av
Redaktionen - 27 mar 2019

Maskeringstejp och akrylfärg väckte en idé som blev startskottet för konstnären Isolina Fedels alldeles egna konstform. Med hjälp av en särskild tejpteknik skapar hon exklusiva art prints för sitt eget varumärke Monjoi. Nu lanseras nyheten Swedish Views hos Designtorget. Kollektionen presenteras i tre motiv inspirerade av olika delar i Sverige.

Isolina Fedel skulle renovera sin lägenhet i Tribeca, New York när idén till ett nytt sätt att uttrycka sig och hennes alldeles egna konstform väcktes.

- Jag målade om min lägenhet och upplevde en väldigt tillfredställande känsla när jag drog av tejpen och såg rena och raka linjer. Kort därefter besökte jag David Hockneys utställning på Museom of Modern Art, en av mina absolut främsta inspirationskällor, där och då föll allt på plats.

Isolina skapar varje motiv för hand med hjälp av maskeringstejp. När de första negativa ramarna tagit form målas de med akrylfärg. Efter en stor dos tålamod och färgen har torkat avlägsnas slutligen tejpen och orginalmotivet är klart för att sedan göras om till en vektoriserad fil och därefter skickas för print.
Swedish Views lanseras i tre motiv. Vyn över Stadshuset i Stockholm, Göteborgs Feskekrôka samt vyn över kallbadhuset på Ribersborg ner mot Turning Torso i Malmö. Samtliga motiv lanseras 27 mars i Designtorgets butiker och online på designtorget

 

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...