Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Genom lysande labyrinter

Foto: Craig Wall
Foto: Craig Wall
Foto: Craig Wall
Foto: Craig Wall
Foto: Craig Wall
Foto: Craig Wall
Foto: Craig Wall
Foto: Craig Wall
Publicerad av
Redaktionen - 01 apr 2019

Lee Broom har skapat en av hans mest betydelsefulla utställningar hittills i samarbete med Space Furniture, Australien. Installationen heter "Park Life" och ligger i en underjordisk parkeringsplats under rymdutställningen Space Furniture, Sydney. Presentationen på 4 000 kvadratfot är den största showen Lee Broom har skapat.

Med hjälp av platsens urbana omgivning har Lee Broom förvandlat den industriella parkeringsplatsen och skapat en modern tolkning av en traditionell trädgårdspark. I form av en labyrint tar "Park Life" gästerna genom en poetisk upptäcktsresa genom gömda gångar, som visar varumärkets belysning, möbler och tillbehör i ett helt nytt ljus.

Utställningen inspirerad från 1800-talets nöjesparker som lades ut med labyrinter och miniatyrvägar. Dessa var platserna att se det senaste inom konst, arkitektur, musik och belysning. På ungefär samma sätt som besökare var underhållna i nöjesgårdar för århundraden sedan skapar denna modernistiska tolkning en känsla av eskapism, nöjen och drama för vilka Lee Brooms show är mest kända.

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...