Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Foscarini öppnar nytt huvudkontor

Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Publicerad av
Redaktionen - 02 apr 2019

Under Milano Design Week 2019 slår det italienska designvarumärket Foscarini upp dörrarna till det nya huvudkontoret Spazio Monforte i Milanos designdistrikt på Corso Monforte. Längs den långa gatan Corso Monforte, som också går under benämningen “Ljusets Gata”, har många världsledande designvarumärken samlats – och nu är det dags för Foscarini att göra dem sällskap.

I hjärtat av ljusets distrikt öppnar nu Foscarinis nya huvudkontor och showroom, bestående av ett flertal våningar som återspeglar designvarumärkets olika ståndpunkter inom design. Foscarinis showroom blir inte enbart en plats där såväl nyheter som ikoniska produkter visas upp för försäljning, utan också en plats för inspiration och möten. Interaktion, erfarenhet och upplevelse är de tre värdeorden som ligger till grund för Spazio Monforte. 

– Lokalens arkitektur har omorganiserats och definierats med enkelhet i åtanke, medan materialen behåller sin naturliga finish. Detta lämnar utrymme för produkterna att utrycka sig fritt. Markplan kommer att bli en plats för utställningar, installationer, möten och presentation av produkter, säger Ferruccio Laviani, arkitekten bakom projektet.

Under Milano Design Week kommer Spazio Monforte både visa upp Foscarinis mest ikoniska produkter och presentera årets nyheter, skapade av världsledande formgivare som Marc Sadler, Andrea Anastasio, Ferruccio Laviani och Roberto Palomba. Nya samarbeten kommer också att stå i fokus, där talanger som Ilaria Marelli och Tord Boontje visar upp sina nytillskott.

– Vi är stolta över att slå upp dörrarna till Foscarinis nya huvudkontor i ett av Milanos mest historiska designdistrikt. Med vår vision om att närma oss både konsumenter och designers, är Corso Monforte en självklar destination för att göra det möjligt för alla att ta del av vår design, våra värderingar och vår innovation. Det som alltid har väglett Foscarini som varumärke, säger Carlo Urbinati, grundare av Foscarini.

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...