Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Badrumsklassiker i ny tappning

Foto: Alape
Foto: Alape
Publicerad av
Redaktionen - 02 apr 2019

Alape presenterar Piccolo Novo, en ny tolkning av den klassiska badrumsserien Piccolo som härstammar från 1997. I takt med ett ökat att intresse och behov av att inreda små och trånga badrumsutrymmen växlar Alape upp med att introducera den populära klassikern Piccolo i ny tappning.

Gästtoaletter och små badrum har under de senaste åren kommit att bli allt mer betydelsefulla rum i hemmet. Kraven på inredning och design ökar stadigt och även hemmets minsta utrymmen planeras med omsorg och noggrannhet. 1997 lanserade Alape Piccolo med en vision om att erbjuda en funktionell och diskret badrumslösning i stål för trånga utrymmen. Under ISH-mässan 2019 presenterade Alape Piccolo Novo, en uppdaterad version av den omtyckta klassiken. Piccolo Novo går i linje med samtidens aktuella kulörer, optimerade proportioner och önskade funktioner.

Förädling genom funktion, färg och finess
Piccolo har genom åren gjort sig känd som en designprodukt för stilfulla gästtoaletter såväl som små badrum med dess rätlinjiga konsol och toppmonterade skål. Badrumsenheten möjliggör plats även för de minsta utrymmen. Piccolo Novo är något bredare än sin föregångare och erbjuder mer avställningsyta. Alape har även utrustat den nya serien med ett designvattenlås och en estetiskt utformad handdukshållare.

Piccolo Novo avser tvättställ, handdukshängare och avställningsyta. Den uppdaterade serien
presenteras i tre aktuella matta färger: Nordic Matt, Oyster Matt och Gravel Matt. Tvättställskålen som består av glaserat stål kan placeras utifrån tycke och smak, antingen till höger eller vänster på konsolen.

 

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...