Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

String flyttar ut

Foto: String
Foto: String
Foto: String
Foto: String
Publicerad av
Redaktionen - 03 apr 2019

Strings mångsidiga hyllsystem återfinns i otaliga hem och offentliga miljöer. Under våren 2019 lanseras String Outdoor, den ikoniska designen i galvaniserad metall – avsedd för att användas i utomhusmiljö. De klassiska gavlarna kombineras med hyllplan designade av formgivarna Anna von Schewen och Björn Dahlström.

Nu går hyllsystemet även att använda för elegant och funktionell förvaring utomhus. Den nya galvaniserade versionen av hyllsystemet är tillverkad i två olika material. Hyllplanen är tillverkade i materialet aluzink, som är en stålplåt belagd med aluminium-zink som står emot väta och rost.

– Materialet vi använt oss av behöver ingen ytterligare ytbehandling. Skulle det uppstå rostangrepp så har materialet förmågan att självläka dessa och hindra dem från att sprida sig, säger Jonas Wetterlöf, VD på String Furniture.

Gavlarna är tillverkade av oblyat stål som ytbehandlats genom varmförzinkning, vilket innebär att gavlarna doppats i ett stort bad av zink. När gaveln av metalltråd behandlas med zink uppstår en kemisk reaktion vilket skapar ett starkt korrosionsskydd som håller över tid.

Både hyllplanen och gavlarna tillverkas i södra Sverige, precis som övriga produkter i sortimentet.

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...