Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Tronföljden inom hållbar design

Foto: Mater
Foto: Mater
Foto: Mater
Foto: Mater
Foto: Mater
Foto: Mater
Foto: Mater
Foto: Mater
Publicerad av
Redaktionen - 08 apr 2019

Om nyklassikern High Stool är kungen så introducerar Mater nu en värdig arvtagare, som gör anspråk på att bli en klassiker i sin egen kategori. The Dining Chair är designad av Space Copenhagen i ek från hållbart skötta skogar och handskmjukt läder.

"För tio år sedan ledde vårt samarbete med Space Copenhagen till High Stool. Vi tyckte att det här jubileumet var ett perfekt tillfälle att utöka vårt samarbete med Space Copenhagen och att introducera The Dining Chair - ett samtida bud på en stol, som vi hoppas och tror kommer att bli en nyklassiker på samma sätt som närmast ikoniska High Stool." Henrik Marstrand, grundare & CEO, Mater

 

 

The Dining Chair

Space Copenhagens mål med The Dining Chair, som är skapad av trä från hållbart skötta skogar och mjukt, slitstarkt läder, var att skapa ett enkelt, exklusivt och klassisk uttryck. Ryggstödet är generöst utformat och ger ett sådant överdådigt stöd att det inte är nödvändigt med armstöd. Ben och sits är formgivna med tydliga referenser till Space Copenhagens Materklassiker, High Stool, medan mötet mellan de bakre benen och ryggstödets lutning har egna, helt unika detaljer. The Dining Chair stämmer därför överens med Maters DNA när det gäller äkta material och kärlek till exklusivt snickerihantverk.

High Stool Backrest

Nytt är Space Copenhagens fusion av nya The Dining Chair och välkända High Stool - en hög barstol med bekvämt ryggstöd, som är klätt med samma mjuka och slitstarka läder som sitsen. Precis som den välkända versionen finns High Stool Backrest i Sirka grey och mattlackerad ek samt i Sirka grey bok.

 

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...