Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Anpassat personligt ljus

Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Publicerad av
Redaktionen - 10 apr 2019

Foscarini presenterar under våren projektet och glödlampan MyLight som skall sätta en personlig prägel på Foscarinis produkter. MyLight finns i en rad olika LED-modeller och möjliggör skiftande av ljusstyrkans intensitet och färg för att passa alla hem och arbetsplatser.

Glödlampan MyLight har anpassats till Foscarinis lampmodeller Plena, Spokes, Superficie,Bahia, Le Soleil, Buds, Gregg, Rituals, Tartan, Gem och Aplomb large, och ger varje lampa personlighet med ett anpassat ljus. Tillsammans med två av Foscarinis ikoniska modeller, vägghängda Caboche och golvlampan Twiggy, är det även möjligt att justera ljusets temperatur – en funktion som hjälper lampan att följa mönstret och rytmen av dygnets skiftningar i ljus. Den varma och kalla temperaturen kan skapa ett ljus som efterliknar solens strålar, även under molniga dagar. MyLight kan styras med en app som gör det möjligt att upptäcka MyLight-lampor i närheten och därmed snabbt och enkelt ändra ljuset för att göra hemmet eller arbetsplatsen personlig och unik för varje användare.

Foscarinis fokus från ”hur man gör” till ”vad man gör”, som en reaktion på en ny designorientering där man analyserar produktionen i ett större perspektiv och inte produkten i sig. MyLight har en flexibel, inkluderande design som inte bara är inriktad på form och material, utan även på olika kunskapsområden och innovativa lösningar.

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...