Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Elegant enkelhet

Foto: Fritz Hansen
Foto: Fritz Hansen
Foto: Fritz Hansen
Foto: Fritz Hansen
Publicerad av
Redaktionen - 08 apr 2019

Det senaste tillskottett till Fritz Hansens Planner-kollektion av möbler och designobjekt, är den nya serien med hyllsystem som ger liv till evigt modern och tilltalande multifunktionell design.

Formgivna på 1950-talet av den bortgångne Paul McCobb – välkänd som en pionjär inom samtida demokratisk design – Planner hyllsystem är en serie med hyllor för förvaring och visning av föremål.

— Planner hyllsystem balanserar Paul McCobbs karaktäristiska grafiska uttryck med Fritz Hansens klassiska hantverkskunskaper, säger Christian Andresen, chefsdesigner hos Fritz Hansen, om det nya tillskottet.

 — Det är elegant i all sin enkelhet ändå påkallar den uppmärksamhet i ett rum. Enheterna med Bauhaus-inspirerad form, är tillverkade i hållbar, matt puderlackerat stål med avrundade handsvetsade fogar som mjukar upp det samlade uttrycket. Diagonalt krysstag på de två större hyllorna ger ökad stabilitet och skapar samtidigt en visuell effekt från baksidan. Hyllorna är sågade i naturlig ek och fasade i kanterna för att smidigt passa med ramen – en av många små men betydelsefulla detaljer. Den enkla men ändå slående hyllan, uppkallad efter sin förmåga att skapa form i ett rum, finns i tre versioner med olika höjd och utförande. Idealisk för såväl privata och professionella miljöer, Planner hyllsystem kan arrangeras för både behov och smak — som en bokhylla, en plats för favoritsaker eller som rumsavdelare där olika delar kan sättas samman.

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...