Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Stolen Viva av David Regestam

Foto: Lennart Durehed
Foto: Lennart Durehed
Foto: Lennart Durehed
Foto: Lennart Durehed
Publicerad av
Redaktionen - 09 apr 2019

I samband med Salone del Mobile i Milano 9-14 april 2019 förhandsvisar Gärsnäs den nya stolen Viva, formgiven av David Regestam. Vivapresenteras tillsammans med flera andra produkter från Gärsnäs i utställningen ”HEMMA gone wild,” där flera svenska möbelproducenter för andra året i rad valt att visa sina produkter i en gemensam utställning.

Ambitionen med Viva är att det ska vara en stol lika bekväm som en fåtölj och därför har stor omsorg lagts vid att uppnå maximal sittkomfort och samtidigt bibehålla stolens slanka proportioner. Tanken är att den ska vara lika självklar att skjuta in vid ett matbord eller kring konferensbordet som en solitär läsfåtölj eller i grupp i mysiga loungemiljöer.

– Jag har saknat den här typen av stol på marknaden. Med Viva ville jag göra en stol med stort fokus på komfort och hållbarhet, förpackad i en vacker och tidlös form. Ambitionen har varit att skapa en stol som man kommer vilja behålla lång tid framöver, säger David Regestam, formgivare och inredningsarkitekt på Winghårds som också designat bordsserierna Tak och Kolonn för Gärsnäs.

Viva produceras i fabriken på Österlen där materialleverantörerna finns nära till hands. Stolen är tillverkad av genomgående hållbara material med stativ i trä och sits av återvunnet filtmaterial. Klädseln kan varieras i skinn och textil och eftersom Vivas konstruktion anpassats för att vara enkel att renovera och klä om är detta en stol med lång livslängd. Trästativet och sittskalet är olika delar som staplas separat för miljövänlig logistik.

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...