Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Geometri flört

Foto: Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Publicerad av
Redaktionen - 15 apr 2019

Flörten med geometriska former och mitten av förra århundradet fortsätter i serien Oblong, formgiven av den Hangzhou-baserade designern Mario Tsai, för det norska designvarumärket Northern. I vår utökas serien med en soffa i färgerna grå, mörkgrå, rosa, mörkblå och svart.

Den nya tvåsitssoffan Oblong kompletterar fåtöljen Oblong som lanserades 2018. Tillsammans bildar de en sammanhållen samtida designenhet med djärva geometriska former och subtila referenser till mitten av 1900-talet. 

Karaktäriserad av två avlånga identiska former och en accentuerad ram bildad av minimalistiska linjer är Oblong lika mycket samtida konst som möbel. Sitsen och ryggstödet är vinklade för att ge en försiktig lutning bakåt. Oblongs design tillåter ljus att flöda fritt vilket ger soffan ett gracilt intryck i även små utrymmen. 

Om Mario Tsai
Designern Mario Tsai är baserad i Hangzhou i Kina. Han arbetar för att göra design mer inkluderande och använder sig av material som respekterar både miljön och samhället. Mario samarbetar med både lokala och internationella producenter och varumärken i Italien, Danmark, Norge och Kina, som till exempel Ferm Living, Valsecchi1918, Northern, Zaozuo och Shangxia.