Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Skimrande ny skepnad

Foto: Farrow & Ball
Foto: Farrow & Ball
Foto: Farrow & Ball
Foto: Farrow & Ball
Publicerad av
Redaktionen - 23 apr 2019

 

I april lanserar Farrow & Ball några av sina mest ikoniska och uppskattade tapeter i metallic-versioner. Kollektionen som består av totalt 25 tapeter kommer att innehålla nio av designvarumärkets mest älskade och populära mönster: Lotus, Tessella, Gable, Enigma, Tourbillon, Bamboo, Ringwold, Amime och Yukatori.

Kollektionens mönster innehåller detaljer av skimrande silver, brända koppartoner och glänsande guld – idealiska för att skapa en uttrycksfull och lyxig känsla i hemmet. Sjutton av de nya färgställningarna kommer att tryckas mot en botten av en av de nio klassiska färgerna.  

För två av de klassiska mönstren,  Gable och Lotus,  har Farrow & Ballskapat ingraverade valsar, framtagna för att framhäva metallicfärgen på de stora tryckta mönstren. Tapeternas handgjorda mönster har tagits fram med hjälp av skickligt hantverk inspirerat av traditionella tryckmetoder, och dess rikt pigmenterade färger i flera lager skapar ett unikt texturerat papper. Tapeten skyddas av en glansig yta som är lätt att torka av.

Varje design kan kombineras med en kompletterande Farrow & Ball-kulör för att enkelt skapa en harmonisk färgbild för hemmets alla rum. Tapetpapperet är 100 procent återvinningsbart, tillverkat på ett ansvarsfullt sätt och enbart med miljövänlig vattenbaserad färg.

– Kollektionen omfattar några av våra mest populära mönster, inklusive överdådiga damaster, grafiska geometriska former och fantastiska blommönster. Eftersom människor över lag har blivit mer självsäkra i hur de använder och experimenterar med färg, har de också blivit mer intresserade av användningen av mönster och texturinslag, förklarar Charlotte Cosby, kreativ chef på Farrow & Ball som tagit fram kollektionen.