Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Hanne Vedel skapar historia

Foto: KLässbols Linneväveri
Foto: KLässbols Linneväveri
Foto: Klässbols Linneväveri
Foto: Klässbols Linneväveri
Publicerad av
Redaktionen - 23 apr 2019

Klässbols Väveri får ofta specialbeställningar. Det kan vara mindre handvävda upplagor eller större kvantiteter maskinvävda. Klässbols linneprodukter kan man finna i de mest förnäma sammanhang såväl som i det vanliga hemmet. Just denna bredd är något man på väveriet är verkligt stolt över.

Hösten 2018 tisslades och tasslades det extra på väveriet. Anledningen var inte att julen var annalkande utan att en viss ”blå order” hade lagts. En order som kom att bli väveriets största någonsin med 48.000 vävda artiklar. Beställare och Klässbols kund, Hanne Vedel, är känd världen över för sina högkvalitativa tyger i tidlös design. Hennes verk återfinns bland annat i FN,s huvudbyggnad i New York,  Folketinget i Danmark, hundratals kyrkor och oräkneliga hem och företag. Detta uppdrag var åt Danfoss samtliga anställda. Hela väveriet fick ställa om för att kunna väva denna enorma kvantitet samtidigt som en rad artiklar ur det ordinarie sortimentet skulle vävas.
 

Resultatet ser vi i ”Blå”. En servett med tillhörande tablett. Mönstret är enkelt men raffinerande. Beroende på hur man väljer att vika servetten uppstår tre olika uttryck; randig, schackrutan eller slät. Den klassiska blå färgen valde Hanne med hänsyn till hur väl den passar olika porslinstyper.  

”Att få arbeta tillsammans med Hanne Vedel var för oss en verklig ynnest. Hennes namn har varit känt i textilkretsar under många år och vi på Klässbols Linneväveri har varit väl förtrogna med många av hennes tidigare uppdrag. Nu har även vi fått möjligheten att ta del av hennes kunskaper och jag hoppas det inte blev sista samarbetet oss emellan”, säger Dick Johansson på Klässbols Linneväveri.