Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Norrgavel sätter färgen

Foto Klong
Foto Klong
foto Klong
foto Klong
Publicerad av
Redaktionen - 26 apr 2019

Nu lanseras en ny version av Trio Drop, som färgsatts av Norrgavel. Den nya färgen matt grå har hämtats från Norrgavels möbelkulör Varmgrå.

Designen återspeglas i det skuggspel som uppstår mellan inner- och ytterkrukan, vilket ger ett djup och skapar en stark igenkänningsfaktor i den klassiska designen. I det nya samarbetet med Klong har Norrgavel fått färgsätta sin egen Trio Drop.  

– Vi har länge haft ett gott samarbete med Klong,  Den nya kulören togs fram för att få en fin samverkan med våra egna tempera- och lackkulörer som används för våra möbler, berättar Inger Wibell Kähr, inköpschef för inredningsdetaljer och möbeltextil på Norrgavel. 

Vid skapandet fascinerandes formgivaren Ania Pauser av den genombrutna ytan som ger krukan olika dimensioner utan att ta uppmärksamhet från växten. Ania, som använde sitt favoritmönster, hämtar ofta sin inspiration till mönster och textilier från naturen, som alltid spelar en central roll i hennes design. Ania har tidigare skapat lampan Knopp och kroken/flasköppnaren Finn för Klong.