Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Unikt projekt på Åhus Gästgivaregård

foto Ateljé Lyktan
foto Ateljé Lyktan
Publicerad av
Redaktionen - 29 apr 2019

Ateljé Lyktan har tillsammans med 21 leverantörer deltagit i ett unikt projekt på Åhus Gästis. På vindsvåningen har inredningsstylisten Lena Nyholm skapat 8 hotellrum med olika karaktär. Fantasin har varit stor och några begränsningar har inte funnits - ju galnare desto bättre. Den 25 april var det invigning.

Våren 2017 hyrde ateljé Lyktan ett centralt boutique-hotell i italienska Milano i samband med den stora Salone Internazionale del Mobile-mässan. Planen var att byta ut all befintlig belysning mot vår egen. Den här typen av utställning var något helt nytt, och besökarna tyckte om det. Svensk belysning i internationell miljö blev en succé. Efter fem framgångsrika dagar demonterade vi alla armaturer och tog dem med oss hem till Åhus igen. Men, tänker den skeptiske, allt detta jobb för några få dagars exponering? Är det värt det? Självklart, enligt oss. Har man belysning i världsklass är det dumt att inte visa upp den när världen tittar på.

Året efter var tanken att skulle vi göra om samma sak, denna gång i London. Vi besökte ett tiotal hotell i jakten på något som skulle kunna tänkas passa. Det var, utan att överdriva, inte helt lätt. Med trötta ben och hjärtan som klappar för Åhus fick vi plötsligt en idé, där vi satt och pustade ut i en, för London så typisk, Chesterfield-fåtölj.