Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

En lampa med två liv

foto Flos
foto Flos
Publicerad av
Redaktionen - 30 apr 2019

Låt mörkret falla på och Noctambule bevisa i all sin glamour och prakt. Tanken med denna lampa från Flos är att det bor två liv: ett nästan osynligt ljus under dagen och en mycket festlig en natt. Med dess moduler i handblåst glas häller ljuset ur Noctambule, båda tillgängliga som stand- eller bordslampa och som hänge och kan kombineras med en eller flera enheter.
 

En lampa har två liv Att en lampa kan vara både synliga och nästan osynlig är bara kärnan i Noctambule, som ritades av den tyska designern Konstantin Grcic. Cylindriska, diskret och transparent glasmoduler är mycket ljus, kan det stå ensam eller tillsammans med flera, beroende på huruvida det kommer att agera som en stående lykta, en hängande lyskolonne eller en modern ljuskrona. Med en utsökt diskretion har Flos placerade ljuskällan, som är senast inom ramen för Comps, så det verkar inte eller stör den minimalistiska designen.
 
Glas på glas
Om Noctambule måste agera som en monter, bordslampa eller hänge, är det möjligt att köpa två extra element också i glaset för att optimera ljuset i form av en kupol och en konformad huvud. Varje glasdel är en munblåst, som hjälper till att förfina Noctambule och göra den extra levande. En golvlampa kan bestå av en eller två moduler läggas en kupol eller en konformad huvud. Ett hänge kan vara en till sex artiklar och en kupigt huvud.

Design: Konstantin Grcic för Flos