Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Bordet som tåls att dansas på

Foto: HEM
Foto: HEM
Foto: HEM
Foto: HEM
Publicerad av
Redaktionen - 03 maj 2019

Hem presenterar sitt andra samarbete med den brittiska designern Max Lamb, i form av det robusta bordet Max Table – ett bord som skapades efter premissen ”det ska tåla att någon dansar eller hoppar på det”.

– Med Max Table var vårt mål att skapa ett otroligt stabilt bord som, snarare än att bara vara en möbel, blir en del av den arkitektur och omgivning som det placeras i, säger Petrus Palmér, vd och grundare av Hem.

Bordet är tre meter långt och med sin storlek blir det den självklara mittpunkten både för co-working, konferensrummet eller vid den stora middagen i hemmet. Med sin enkla men ändå sofistikerade design är Max Table en ingenjörsmässig bedrift – trots sin massiva storlek följer bordet Hems krav på utrymmesbesparande frakt, paketering och smart montering.

Bordet är tillverkat i Douglasgran, ett träslag som valdes för sin rena färgskala, karaktäristiska ådring och slitstyrka. Max Lamb har också formgivit en matchande sittbänk, en ny produktkategori för Hem, i samma träslag.

– Startpunkten för alla mina produkter och design är materialet – mina idéer utvecklas ur en fysisk och utforskande process. Med  Max Table började jag med en prototyp som skapades av ett fyra meter långt stycke kärnvirke. Jag blev besatt av trästyckets storlek, vikt och närvaro. Max Table representerar Douglasgranens styrka och kraft, säger Max Lamb.

Den hyllade brittiska formgivaren Max Lamb har tidigare formgivit serien Last Stoolsom lanserades 2015. Under årets upplaga av Milan Design Week presenterade HemLast Stooli polerat stål tillsammans med det tillhörande bordet Last Table.

 

Om Max Lamb
Max Lamb är en världsledande brittisk formgivare som kombinerar traditionella designmetoder med digital design. Max Lamb använder sig ofta av ovanliga och ytterst omfattande produktionsmetoder, som han ofta demonstrerar i videoklipp på tex YouTube. Han är känd för sitt mycket ovanliga förhållningssätt till naturmaterial, och bland annat hur han skapat unika tennmöbler genom att hälla tenn i spår av på sand och vulkanisk sten.

Lamb föddes 1980 i Cornwall och blev intresserad av design i ung ålder. Han växte upp på landsbygden, och naturen har alltid varit en viktig och central del för Lamb. År 2006 fick han sin magisterexamen i designprodukter från Royal College of Art. Sedan sin examen har han föreläst Industriell Design på Ecole Cantonale de Art de Lausanne i Schweiz, och på Royal College of Art i London.