Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Alessi firar

Foto: Santi Caleca
Foto: Santi Caleca
Foto: Santi Caleca
Foto: Santi Caleca
Foto: Santi Caleca
Foto: Santi Caleca
Publicerad av
Redaktionen - 03 maj 2019

I år firar den legendariska Bauhaus-skolan 100 år. Marcel Breuers, Mies van der Rohes och Marianne Brandt var några av de formgivare som banade väg för flera av samtidens allra starkaste designklassiker. Som en hyllning till det banbrytande och innovativa formspråk som Bauhaus stod för, uppmärksammar det italienska designvarumärket Alessi 100-årsdagen genom att ge nytt liv åt några av Marianne Brandts och Helmut Schulzesklassiska designobjekt.

Alessi lanserar nu stål och mässing-askkopparna 90010 och 90046 samt kaffesetet 90042 – som Marianne Brandt och Helmut Schulze producerade för Officina Alessi under licens av Bauhaus-arkivet i mitten av 80-talet – i nya uppdaterade förpackningar. I Weimar-verkstäderna och Alessis fabrik i Crusinallo-området i norra Italien förenas en stor portion historia, där konst, design och produktion möts för att hylla Bauhaus-skolan.

– Tack vare den enastående kvaliteten hos dessa personer som utvecklade designvärlden, trots de ständiga svårigheterna för dåtidens reproducering av konstverk, blev Bauhaus under blott 14 års verksamhet en av de legendariska föregångarna inom det som brukar kallas ”Modern Movement” inom design och arkitektur. Vår lansering av dessa produkter ska betraktas som en återblick på det spända klimat som omgärdade designen av dem, och varför den i så hög grad kändes sammanhängande för oss. Inte enbart gällande teknologin, utan även för andan i vår egen tid, säger Alberto Alessi.