Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Solen inomhus

Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Tord Boontje
Tord Boontje
Publicerad av
Redaktionen - 26 jun 2019

Lampan Sun - Light of Love är en av årets tio nyheter från Foscarini, i samarbete med världsledande formgivare. Formgiven av den London-baserade industridesignern Tord Boontje, som med lampan vill tolka solens strålar – men med ett ljus som alltid kan skina, oavsett årstid.

Tord Boontje har hämtat inspiration från barockens samspel med religiösa skulpturer och dåtidens anmärkningsvärda arkitektur. Med 390 unika strålar i stål och aluminium, förmedlar Sun - Light of Love en ståtlig aura som efterliknar solens energi och skimmer, och sprider ett ljus som lyfter alla miljöer.

Finns tillgänglig i två olika utföranden, vit och guld. Den vita lampan har ett skandinaviskt uttryck och anspelar på formen av blommor, medan den guldfärgade versionen efterliknar solens glödande strålar. Lampans unika form gör det möjligt för det naturliga ljuset att fångas upp och reflekteras på ett fascinerande sätt tack vare lampans inre del.

Sun - Light of Love gör det möjligt att ta med en del av solen in och hem. Med en konstruktion utan någon direkt början eller slut inspirerades jag av just solljuset, som inte heller det har någon tydlig separation, utan bara en geometrisk och flytande naturlig närvaro, säger Tord Boontje.

 

Om Tord Boontje
Tord Boontje är känd för sitt romantiska formspråk i kombination med sin moderna design. Boontje är ursprungligen från Nederländerna där hans karriär tog fart på Eindhoven Design Academy. Senare flyttade han till London för att fortsätta sina studier vid Royal College of Art. År 1996 grundade han sin egen designstudio, Studio Tord Boontje som sedan dess arbetat tillsammans med internationella varumärken och företag inom belysning, grafisk design, textilier, keramik, installationer och möbler. Studio Tord Boontje representeras runt om i världen och återfinns i stora samlingar som på Victoria and Albert Museum samt MoMA i New York.