Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Nomineringar i två prestigefyllda designtävlingar för Heymat

Foto: Heymat
Foto: Heymat
Foto: Heymat
Foto: Heymat
Foto: Heymat
Foto: Heymat
Publicerad av
Redaktionen - 27 jun 2019

Det norska mattföretaget Heymat, grundat 2015, har under 2019 nominerats i två globala designtävlingar. Sedan tidigare är Heymat nominerade i NYCxDesign i kategorin ”Residential Flooring", och nu står det klart att man även nominerats i German Design Awards 2020. I båda fallen är det Heymat+en kollektion hallmattor designade av den Oslo-baserade designern Kristine Five Melvær, som nominerats.

Heymats designfilosofi är att skapa mattor till hemmet med samma kvalitéer som industrimattor. Varumärket grundades i Mo i Rana, nära polcirkeln i norra Norge, där man fortfarande har sin bas. I regionen råder ofta tuffa väderförhållanden, något som ledde grundarna Sonja Djønne och Thoralf Lian till att skapa en funktionell och slitstark matta för hallen, som samtidigt har en hög designgrad. Utöver funktionalitet och design, står hållbarhet Heymat varmt om hjärtat. Kollektionen som nominerats, Heymat+har en lugg tillverkad i 100 procent återvunnen plast och en undersida av slittåligt nitrilgummi.
 

Att Heymat, ett varumärke som funnits i blott fyra år, redan hunnit fått två så prestigefyllda nomineringar är man givetvis väldigt stolta över.

  – Intentionen bakom Heymat+ är att visa att det går att tillverka en hållbar produkt utan att det behöver ske på bekostnad av funktion och estetik. NYCxDesign Awards är en enastående möjlighet att skapa uppmärksamhet både kring vår produkt och ambitionen vi har att bidra till en mer naturvänlig designbransch, säger Sonja Djønne, VD för Heymat.

Kollektionen Heymat+ är designad av den norska formgivaren Kristine Five Melvær. Precis som Heymat tror hon på att man inte behöver kompromissa när det kommer till design och funktion. Heymat+ utgörs av mattorna Sand, Sjø och Strå, och har designats med naturen som inspiration, något som återspeglas i den tredimensionella designen samt i valet av färger och produktnamn.