Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Okonventionellt och skulpturalt

Foto: Carl Hansen & son
Foto: Carl Hansen & son
Foto: Carl Hansen & son
Foto: Carl Hansen & son
Foto: Carl Hansen & son
Foto: Carl Hansen & son
Publicerad av
Redaktionen - 28 jun 2019

Carl Hansen & Søn utvidgar Embrace-serien med ett okonventionellt och skulpturalt möbelkoncept, som innefattar matbord, loungebord och en ny matsalsstol. Stolarna och borden ökar mångsidigheten i  möbelserien, som har utformats av den österrikiska designtrion EOOS.

Introduktionen av ett nytt samarbete mellan Carl Hansen & Søn och de innovativa designerna bakom EOOS år 2015 drog till sig mycket uppmärksamhet. Den österrikiska designtrion och danska möbeltillverkaren startade sin kreativa dialog med Embrace Chair med armstöd, en nytolkning av den klassiska matsalsstolen, med mjuk stoppning och en inbjudande form. Fler möbler har sedan lagts till, bland annat en vilstol och fotpall. Carl Hansen & Søn och EOOS samlar nu stolarna i Embrace runt det nya bordskonceptet, som har en stark visuell identitet och gör serien ännu mer mångsidig.

– Stolarna irepresenterar någonting helt nytt samtidigt som de speglar Carl Hansen & Søns identitet, med kompromisslöst hantverk och hög kvalitet. Designen mottogs exceptionellt väl, så det kändes rätt att komplettera serien med ett antal bord och matsalsstolar utan armstöd för att skapa en möbelserie med ännu större mångsidighet, säger Knud Erik Hansen, VD för Carl Hansen & Søn.

Embrace Chair har samma struktur som matsalsstolarna med armstöd. Den nya stolen är lättare och tar upp mindre plats samtidigt som den ger mer dynamik och rörelse och passar därför utmärkt för kommunikation kring ett bord. Stolserien Embrace innefattar nu matsalsstolar med och utan armstöd, en vilstol och en fotpall som alla har samma grundtanke: en perfekt trästruktur omgiven av mjuk stoppning.

Borden är gjorda av trä och stål, och har ett unikt, skulpturalt utseende med optimal funktion, eftersom bordsbenen har samlats i mitten av bordet för att skapa mer benutrymme. Alla Embrace Tablesär runda, vilket ska underlätta kommunikationen mellan personerna vid bordet.

– Ända sedan vi designade de första stolarna i Embrace har vi arbetat för att skapa de perfekta borden för serien. Stolarna har två starka komponenter. Träramen, som går i linje med Carl Hansen & Søns identitet, och den mjuka stoppningen, vilket ger en perfekt mjuk sittyta och ökar komforten. Borden har tre komponenter. En bas i trä, vilket är Carl Hansen & Søns föredragna material, en struktur i ståltrådar, som ersätter den centrala pelaren, och en rund bordsskiva. förklarar EOOS.

– Carl Hansen & Søn producerar unika mästerverk. Det kan verka överväldigande att ge sig in i en så väldefinierad värld, med över 110 års historia inom möbeltillverkning och ett stolt hantverksarv. Tack vare en nära dialog med Knud Erik Hansen, som förutom att vara VD även representerar den tredje generationen i det familjeägda företaget, har vi lyckats bidra med någonting nytt till den nuvarande kollektionen med designklassiker, avslutar EOOS.