Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Soundstick i hållber produktion

Foto: Offecct
Foto: Offecct
Foto: Offecct
Foto: Offecct
Publicerad av
Redaktionen - 01 jul 2019

Under Salone del Mobile 2018 presenterade Offecct Lab för första gången Soundsticks – en ljudabsorbent tillika rumsavdelare som är skapad av återvunna restmaterial. Nu lanseras Soundsticks som en fast produkt i Offeccts ständigt växande sortiment av innovativa produkter för offentliga rum.

Under två års tid fördes diskussionen kring hur restmaterial från Offeccts produktion skulle kunna återbrukas för att ta fram en ny typ av produkt. Diskussionen resulterade i att designern Andrea Ruggiero och Offecct Lab utvecklade en metod och design till en ny kommersiell produkt. Soundsticks, som inte bara är hållbar och sparar på jordens resurser, tillför även något nytt och relevant till akustiksegmentet. För Offecct har återanvändningen av jordens resurser varit extra viktig, då man lever efter devisen att ett företag endast kan äga en design – medan materialet är på lån från naturen. Nu blir Soundstickstillgänglig för beställning från Offeccts stora repertoar av hållbara produkter.

 

– Det här projektet utvecklades genom många diskussioner och olika försök att hitta sätt att hantera akustik i dagens miljöer. Soundsticks är ett nytt innovativt koncept för rumsavdelare som hjälper till att reducera oönskade ljud på publika platser och i öppna kontorsmiljöer, säger designern Andrea Ruggiero.

Soundsticks består av överblivet textilmaterial från Offeccts produktion av stoppade möbler, samt återvunna PET-flaskor. Dessa har sedan pressats ihop till formen av en tub som hålls samman av lock av återvunnen aluminium. Soundsticks hängs upp i en skena och kan efter behov kombineras i raka eller böjda former på olika höjder. Genom att upphängningssystemet enkelt kan byggas ut öppnas mängder med möjligheter att skapa nya rum och miljöer.

Om Andrea Ruggiero 
Andrea studerade på Domus Academy i Milano och tog därefter sin examen i produktdesign på Parsons School of Design i New York, där han själv senare har undervisat i en rad av produktdesignkurser. Med sin utbildning som industridesigner, tar sig Andrea Ruggiero an design som en specialist i sitt sätt att föra olika discipliner samman. Utöver produktdesign har han varit aktivt involverad i design och utveckling av identitetssystem, möbler, förpackningar och miljöer. Hans tvärvetenskapliga sätt att jobba är fokuserat på att leverera övergripande designlösningar till nystartade företag och internationellt etablerade varumärken.