Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Kumo lanseras i nytt utförande

Foto: Hem
Foto: Hem
Foto: Hem
Foto: Hem
Publicerad av
Redaktionen - 03 jul 2019

Den internationellt prisade soffan Kumo, skapad av den norska designduon Anderssen & Voll, utökas med ett nytt utförande i djupt rostrött tyg. Färgen, som kallas Canyon, lyfter Hems moderna estetik och siluett och precis som i ordinarie utförande kan Kumo tack vare sitt modulsystem enkelt anpassas efter behov och smak.

Våren 2017 fick den norska designduon Anderssen & Voll i uppdrag av Hem att designa den perfekta soffan, med enkelhet och flexibilitet i fokus, utan att tumma på vare sig design eller estetik. Efter att ha inspirerats av molns lätta, mjuka och runda former skapade duon modulsoffan Kumo, som betyder moln på japanska. Kumo går att kombinera i olika konstellationer, från en 1-sits upp till en 4-sits soffa, och kuddarna går att stapla på varandra vid flytt. Sommaren 2019 utökas Kumo med en den roströda färgen Canyon.

– Vi är stolta över att kunna på nytt lansera en ny och unik modell av den prisbelönta soffan Kumo. Sera Canyon-tyget är exklusivt utvecklat av Rohi för Hems räkning och den mustiga tonen spänner sig från rostrött till djupt orange, ett perfekt tillägg till Hems befintliga färgpalett, berättar Svenja Diekmann, Head of Design på Hem. 
 

Vinnare av Dezeen Awards "Furniture Design of the Year"
Kort efter lanseringen prisades Kumopå den internationella mässan Dezeen Awards där Hem och Anderssen & Voll fick ta emot priset Furniture Design of the Year. Juryn hyllade kollektionens genomtänka tillverkningsprocess samt möjlighet till anpassning för människor i ständig rörelse.