Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Hundraårigt loftkök får nytt liv med skandinaviska influenser

Karl valde en kombination av Dekton Halo för köksön och Dekton Entzo för bänkskivorna och stänkskyddet, vilket gav en dramatisk men ändå subtil touch till utrymmet med Entzos guldiga marmorering. Foto Dekton - Yvonne Duivenvoorden  Cosentino
Karl valde en kombination av Dekton Halo för köksön och Dekton Entzo för bänkskivorna och stänkskyddet, vilket gav en dramatisk men ändå subtil touch till utrymmet med Entzos guldiga marmorering. Foto Dekton - Yvonne Duivenvoorden Cosentino
Publicerad av
Redaktionen - 04 jul 2019

Mat, hem- och livsstilsfotograf Yvonne Duivenvoorden teamade nyligen ihop sig med designexperten Karl Lohnes för att renovera köket i hennes loftstudio i den charmiga östra sidan av Toronto.

Du kan ha sett några av Yvonnes arbeten med förpackning, reklam, tidskrifter som Best Health och till och med matlagningsböcker tidigare. Yvonne var heller ingen främling till allt arbete som följde denna renovering, hon visste att hon behövde något hållbart, lätt att underhålla men vackert för fotografering. Det är därför som Karl valde Dekton för rummet. Karl har tidigare arbetat för HGTV, Style at Home och Metro News samt är nu inredningsdesigner/inredningsspecialist för Global Montreal och Montreal Gazette.

Karl, vad var ditt designkoncept för detta utrymme? Utrymmet var ett riktigt industriellt 100-årigt loft som hade använts som fotostudio under de 20 senaste åren. Det behövde behålla en balans av den sanna loftstilen men mjukas upp för att bli mer levande.

Varför valde du Dekton? Det var det perfekta valet för detta kök. Betong var det enda ursprungliga elementet som stod kvar efter 100 år men visade upp mycket slitage. Dekton är, som betong var för 100 år sedan; super-hållbart. Jag ville para ihop interiören med någonting som skulle hålla loftet i fint skick 100 år till

Berätta om de färger du valde och varför olika finish? Allt hyllar naturen och hålls väldigt enkelt: betong, sten, trä och metall. Inga lyxiga tapeter, kakel eller färgade ytor som kan ha en tillfällig trendig hållbarhet. Krämvit, naturlig ek och en blandning av varmt/kallt stenutseende håller den här tidigare tuggummifabrikens loft tidlöst och neutralt.

Vilka är de största designtrenderna i år? Några förutsägelser för vad som ska komma inom en snar framtid? Enkelhet och mindre av allt. Det är min riktlinje kring dekorativ finish för de kommande åren. Högst 3 element väljs till ett rums inredning. Jag tror att vi kommer att se en kärlek till monokromatiska färgstilar.

Yvonne, vilken är din favoritfunktion i den nyrenoverade köksstudion? Min favoritfunktion är verkligen det övergripande utseendet som uppnåtts genom kombinerad användning av material. Köket har en distinkt skandinavisk känsla, men stänkskyddet och bänkskivan ger värme och tillför en touch av lyx.

Som matfotograf, vad är det viktigaste kring av en bra yta/bänkskiva? Köket är ett arbetsutrymme som behöver tillgodose kraven på ett snabbt fotograferingsuppdrag. Bänkskivor måste vara tåliga och kunna klara allt som en matstylist kan utsätta den för.

Stänkskyddet bakom spisen blir ofta gulnad efter en dag med stek och grillning till exempel. Men Dekton torkas av utan problem. Bänkskivorna har också stått emot spill, värme och generellt slitage utan problem.

Den matta ytan på bänkskivorna och stänkskyddet har praktiskt taget ingen bländning tillbaka, vilket gör den till en idealisk yta för fotografering!

Du har jobbat i det nya utrymmet i några månader nu, hur tycker du om det? Jag älskar det nya köket, men lika viktigt, de matstylister som jag jobbar med älskar rummet! Stylisterna är integrerade för en lyckad fotografering, så jag behöver hålla dem nöjda! De uppskattar mängden arbetsytor som har införlivats, layouten, belysningen och kökets allmänna praktiska egenskaper.