Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Vestre utökar serien Stripes

Foto: Vestre
Foto: Vestre
Publicerad av
Redaktionen - 05 jul 2019

Vestre utökar serien Stripesmed en mindre bänk och planteringskärl för inomhus- och utomhusmiljöer som passar mindre träd och planteringar. En modell kommer även som kombinerad sitt- och planteringsmodul.

Stripes-serien består av halvmåneformade och rektangulära moduler i stål med detaljer av trä. Idén till Stripes föddes ur en vilja att skapa en informell sittplats, likt en ö eller puff mitt i det pågående stadslivet. Bakom designen står den norska formgivaren Lars Tornøe, som tidigare samarbetat med Vestre i flera projekt, bland annat med serien BLOC som återfinns i en utomhusinstallation på Hamburgs flygplats. Tornøe skapade Stripes med en önskan om att kombinera produkterna för att bygga stora sittytor, som också skulle kunna placeras runt ett träd.

Serien har fått sitt namn från mellanrummen mellan ribborna som följsamt skapar illusionen av en enhet när de kopplas samman. Likt bänkarna i Stripes-serien är planteringskärlen och bänken tillverkad i varmförzinkat stål som sedan pulverlackeras. Planteringskärlen  kommer i tre utföranden, en rund lägre, en rund högre och en rund med kombinerad bänk och planteringskärl i ett.