Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Med He & She- stolarna av designer Eva Harlou

Foto: Mater
Foto: Mater
Foto: Mater
Foto: Mater
Foto: Mater
Foto: Mater
Publicerad av
Redaktionen - 05 jul 2019

Med He & She- stolarna av designer Eva Harlou lanserar Mater en ny skandinavisk klassiker - det nya hållbara paret är skapat av starka naturliga material och gjort för att hålla i många generationer.

 

Om stolarna

Kombinerat med starka skandinaviska traditioner i estetik, kvalitet och form har He & She skapats med inspiration från det funktionalistiska Bauhaus-arvet och lanseras 2019 för att fira att Bauhaus-skolan, 1900-talets mest inflytelserika modernistiska konstskola, fyller 100 år. Stolarna har en enkel materialcentrerad design med komfortabla och transparanta säten och ryggstöd, utförda med snabbväxande peddigrotting, vilket är lianer som kommer från indonesiska palmträd. Eftersom det bara är palmens stjälkar som beskärs reproduceras de snabbt och följer därför FN:s globala mål om att skydda livet på land (mål 15). Flätningsarbetet är ett traditionsrikt gammalt hantverk och monteringen utförs på en av de få oberoende, kvarvarande verkstäderna för rottingmöbler i Danmark. Rottingen är noggrant snörad kring det FSC-certifierade ekträt. "She"-stolen är mjuk och kurvig med rundade stålkonsoler, som ger en lätt och dynamisk sittupplevelse. "He" har stabila, stöttande armstöd och ett mer maskulint och fyrkantigt uttryck än "She". Komfort, styrka och geometriska, skulpturala linjer är det första som man ser när man upplever He & She.

Eva Harlou om designen

"När jag ritade He & She ville jag skapa en design, där antikt hantverk möter skandinavisk estetik och komfort. Genom att använda minimalt med resurser är stolarna både enklare att tolka och mer ärliga i uttrycket. Materialen är miljövänligt återvunna och noga utvalda efter hållbarhet. Det betyder mycket för mig att man tar hänsyn till både jorden och det uttryck man ger de använda resurserna. För mig är stolarna både starka och tidlösa."

- Eva Harlou, CEO och grundare av Earth Studio

Om designern

Eva Harlou är Arkitekt MAA samt CEO och grundare av Earth Studio. Hon designar möbler och inredningslösningar av hög skandinavisk kvalitet med respekt för hantverk, människor och planeten. I samarbete med några av de bästa arkitekterna skapar Eva ikoniska, skräddarsydda inredningskoncept med fokus på återvunna material och kreativt återbruk. Eva förlitar sig på stabila hantverkstraditioner i sina hållbara konstruktioner för Mater, där funktion möter tidlöshet och där designen är gjord för att användas.