Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

White satsar på digital utveckling

Peter Leuchovius, CIO White arkitekter
Peter Leuchovius, CIO White arkitekter
Publicerad av
Redaktionen - 08 jul 2019

White arbetar med digital utveckling kopplat till hållbar arkitektur, design och samhällsbyggnad och deltar även i flera forskningsprojekt inom området i samverkan med akademi och näringsliv. Tjänster inom bland annat BIM, computational design, visualisering och simuleringar har länge varit del av Whites erbjudande. Vi ökar nu vår utvecklingstakt i två tydliga delar, affärsutveckling och interna verktyg och metoder.

Peter Leuchovius rekryteras till rollen som CIO från och med april och tar plats i företagsledningen. Under de senaste två åren har han framgångsrikt drivit en omfattande förändring av vår digitala arbetsplats. Peter kommer närmast från företag som Ninetech och Two där han arbetat som digital strateg. Han har tidigare arbetat med utveckling, försäljning och leverans av digitala lösningar inom bland annat samarbete, projektledning och e-handel samt forskat inom mobila tjänster.

- Jag vill utmana hur vi använder nya verktyg som förstärker kreativiteten. Det läggs mycket energi på verktyg som hanterar komplexa processer, men det finns mycket att göra kring själva skapandet. Det finns även en enorm potential i att samla och nyttja data kring miljö, social och ekonomisk hållbarhet, säger Peter Leuchovius.

- Vår nya organisation ska bidra till att vi bättre nyttjar digitaliseringens kraft för att skapa hållbar arkitektur, och stärka våra kunders affär. I samband med att vi växlar upp är det naturligt att Peter Leuchovius tar en större roll strategiskt och operativt. Som nästa steg i satsningen kommer White att rekrytera en affärschef för digitala tjänster, säger Alexandra Hagen, VD för White arkitekter.