Inger Andersson får Värmdö kommuns stipendium

Bild: Inger Andersson

Kultur- och fritidsnämnden i Värmdö inrättade i år ett arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet. Stipendiesumman är 100 000 kronor och stipendiet syftar till att ge professionella konstnärer eller kulturarbetare möjlighet att under en begränsad tid arbeta med förnyelse och utveckling av sitt konstnärskap. Arbetet ska även bredda och stärka kulturlivet i kommunen. Inger Andersson gör bland annat utsmyckningar i offentlig miljö.

Stipendiesumman utdelas en gång per år och kan fördelas till en kulturarbetare eller flera i samverkan. Inger Andersson har sökt stipendiet för ett projekt som handlar om begreppet paus. Kultur- och fritidsnämndens motivering lyder:

"Inger Anderssons konstnärskap präglas av integritet, nyfikenhet och drivkraft att utmana egna och andras förväntningar. Arbetsstipendiet går till genomförandet av hennes konstnärligt utforskande projekt, som utgår från begreppet Paus. Inger Andersson tilldelas stipendiet för projektets undersökande och starkt poetiska inslag, för dess lokala förankring och för ansatsen att med respekt och nyfikenhet möta och involvera en äldre generations Gustavsbergsbor."