Stolen Trinidad fyller 25 år

Stolen Trinidad designad av Nanna Ditzel Foto: Fredericia
Stolen Trinidad designad av Nanna Ditzel Foto: Fredericia

För att fira att Nanna Dietzels klassiska stol Trinidad fyller 25 år presenterar Fredericia ett antal utvalda, nya nyanser som förstärker materialens naturliga skönhet i modern stil. 

De nya utgåvorna finns i rökt, grå och ljusgrå ek, vilket ger en fanér med synlig trästruktur. Estetiken ger en varm atmosfär i den givna miljön; från vårdhem och professionella arbetsplatser till lyxrestauranger. Nyanserna framträder särskilt tydligt i kombination med en stomme i den nya varma, matta färgen Flint.

Nanna Ditzel (1923–2005) är en av de mest betydelsefulla gestalterna i den danska designtraditionen. Hon är framför allt känd för sin kompromisslösa syn på kvalitet, sina lekfulla former och en fantastisk förmåga att omsätta sina konstnärliga visioner i funktionell och sofistikerad design. 

Med Trinidad vände Nanna Ditzel det modernistiska mantrat om materialreduktion mot de ursprungliga intentionerna. De utskurna sniderierna i de böjda ryggstöden lyfter inte bara fram stolens visuella densitet, utan fungerar även som ett dekorativt inslag.

Med inspiration från sina resor designade Nanna Ditzel stolen Trinidad genom att kombinera karaktäristiska detaljer med enkel elegans – alltid med utmärkt komfort och ett stilfullt uttryck som mål. 

Citat från designern
”På Trinidad förälskade jag mig i de utstuderade sniderierna på de koloniala fasaderna som nästan löstes upp i ljus och skugga – och jag ville omtolka den här spetsliknande lättheten till en stol.” – Nanna Ditzel
Trinidad kan köpas i de nya nyanserna från februari 2018. 
 

www.fredericia.com