Sensys tar order värd 100-miljoner kronor från Mellanöstern

Foto: Sensys

Kontrakt med statlig kund i Saudiarabien

Sensys Gatso Group har tagit en order för fordonsmonterade trafiksäkerhetssystem från en statlig kund i Saudiarabien. Ordern avser leverans av system till ett totalt potentiellt värde om 100 miljoner kronor.

Ordern förväntas delas upp i leveranser om cirka 8 miljoner kronor per leverans. Den första leveransen beräknas ske under andra kvartalet 2018. Sensys Gatso kommer att uppdatera marknaden löpande vid varje delleverans. Ordern är resultatet av en omfattande typgodkännandeprocess baserad på krävande tester som utförts på lokala vägar i Saudiarabien. Dessutom, som en del av samma process, har en kundanpassad mjukvara utformats och installerats.

– Användningen av våra fordonssystem har visat sig vara ett mycket effektivt sätt att minska trafikolyckor och vi är glada att fortsätta försäljningen av denna lösning på en ny marknad i Mellanöstern. En mycket kunnig kund kombinerat med en stor marknad som behöver mobila lösningar gör denna order extra intressant, säger Saman Alae Naziri, General Manager, Sensys Gatso Group.