LG Eco-City Garden vann Silver Gilt- priset i Chelsea

Det finns också en gångstig i form av stenar som leder till resten av trädgården och till vattnet och till en naturlig örtagård. Foto: Georgina Viney
Trädgården har också en magnifik exteriör. Foto: Georgina Viney
Trädgården har utformats så att utomhusutrymme kan göras tillgängligt för trångt boende stadsinvånare, genom att lägenhetetsmodulerna kan byggas ovanpå varandra. Foto: Georgina Viney
Hela bostadsutrymmet täcktes med LG Hausys HI-MACS® nya betongfärger. Foto: Georgina Viney

LG Eco-City Garden, med den nya HI-MACS®-betongfärgen, vann Silver Gilt-utmärkelsen på brittiska Chelsea Flower Show.

Priset tilldelades till LG Eco-City Garden i kategorin Show Garden 2018. LG Hausys Solid Surface och LG Electronics samarbetade med landskapsarkitekt Hay Joung Hwang för att skapa en "Eco-City" Show Garden för Chelseas trädgårdsutställning.

Därmed används varje tum av utrymme, inklusive en ”levande vägg” inne i köket. Utomhusområdet består av en nedsänkt uteplats, med en stig av stenar som leder upp till köket.

Det finns också en gångstig i form av stenar som leder till resten av trädgården och till vattnet och till en naturlig örtagård.

Enligt en ny rapport dör över 50 000 människor i Storbritannien på grund av luftföroreningar varje år. Därmed har LG Eco-City Garden som mål att minska dessa föroreningar genom att använda speciellt utvalda träd, växter och buskar och utforma en konstruktion av stadskärnans branta backar.

Hela bostadsutrymmet täcktes med LG Hausys HI-MACS® nya betongfärger. Vid sidan av byggnadens stora glidande glasdörrar har man gett HI-MACS® en exotisk industriell finputs för denna rymdåldersbyggnad.

Trädgården har också en magnifik exteriör omgivet av en hel del HI-MACS®-material, liksom i den rogivande, konstgjorda dammen i trädgården. Sittplatsen på den nedsänkta uteplatsen består också av Solid Surface-stoff, som kombinerar med en lätt underhållbar yta med trendig materialfinish i ultramarin. Betongfärgen tillverkas i fem nyanser, från blek Urban Betong till en mörk Ebony Betong.