Ett upprop för det svenska glaset!

”The glass I like”
 
Under Summer Design Week i augusti 2018 öppnar utställningslokalen Spacethirtysix upp dörrarna för att väcka engagemang för det svenska glaset. I utställningen visas ett personligt urval av svensktillverkat glas, för att visa upp glaset inte bara som ett gediget hantverk, utan även som en självklar del av hemmets inredning. Objekt av Anna Kraitz, Carina Seth Andersson, Carl Cyrén, Jenny Nordberg, Lena Bergström, Markus Emilsson, Tillie Burden med flera visas.
 
Bakom initiativet står Karin Sköldberg, designentusiast och glassamlare, född och uppvuxen i det småländska Glasriket. Hon arbetade under nästan tio års tid med PR och marknadsföring för Orrefors Kosta Boda och är idag styrelseledamot för Målerås glasbruk, Sveriges största privatägda glasbruk. 2007 grundade hon Trendgruppen PR, Sveriges ledande PR-byrå inom inredningsdesign.
 
”Min stora önskan och målet med utställningen är att lyfta det svensktillverkade glaset till en bredare målgrupp. Jag vill förmedla att värdet i ett vackert glasobjekt inte bara ligger i form och funktion utan även i själva hantverket, som har en lång tradition i svensk designhistoria. Under senare år har glaset kommit i skymundan för andra material som keramik eller trä, men jag önskar att alla ska få upp ögonen för allt det fantastiska glas som tillverkas i Sverige innan det är för sent. Idag har glasbruken svårt att nå fram till konsumenten och om ingen förändring sker finns det snart inga glasbruk kvar”, berättar Karin Sköldberg om sitt engagemang.
    
Utställningen är ett personligt urval av objekt och ett ideellt initiativ där Karin Sköldberg upplåter Trendgruppen PRs utställningslokal Spacethirtysix och genom sina kanaler hoppas kunna öka intresset för det svenska glaset.

"The glass I like” har vernissage måndagen den 20 augusti kl. 17.00 – 19.00
Spacethirtysix, Wallingatan 36
Utställningen pågår 20 – 24 augusti och är öppen för allmänheten, öppet kl. 09.00 – 17.00