Touchwood Chair

Foto: Hem
Foto: Hem

Hem lanserar stolsserien Touchwood i nya färger och nytt material - björkträ kombinerat med en ny färgpalett i jordiga toner. Formgivaren Lars Beller Fjetland har tagit vara på materialet i en minimalistisk skandinavisk design som fångar blicken. 

Ur den starka tron att människor mår bra av daglig kontakt med naturliga material kom inspirationen att skapa Touchwood. En mångsidig och välkomnande stol helt i trä som adderar en bit av naturen in i vardagen. Den nya kollektionen är tillverkad i björk och föddes ur idén om att skapa en ultimat stapelbar stol som samtidigt är prisvärd.

Touchwood är ergonomiskt designad och tillverkad i ett enda material - trä, Lars Beller Fjetlands favoritmaterial. Stolen utmärker sig med sin enkla design där Beller Fjetland har lagt fokus på materialet och stolens funktion snarare än extra detaljer. Nytt för serien är att den finns tillgänglig i en ny jordnära palett i harmoniska toner. 

Om Lars Beller Fjetland
Han har tidigare formgivit serierna Drifted, Pomme, och Turned för Hem. Hans passion för trä föddes under uppväxten på Norges västkust med sin karaktäristiska natur. I sitt formspråk söker han efter det som ingen tidigare sett i syfte att skapa morgondagens designarv. Lars har två starka passioner - funktionell skandinavisk design och styrkan i naturliga material. Han började sin designkarriär i tidig ålder med att restaurera gamla begagnade möbler. Med hållbarhet och miljö i åtanke tillverkar Lars ofta sina produkter i återvunna material.