Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Sist men inte minst, Mitabs Bug

Foto. Mitab
Foto. Mitab
Foto: Mitab
Foto: Mitab
Publicerad av
Redaktionen - 24 jan 2018

Bug är stark både i karaktär och i utförande. Med inspiration från den funktionella men okonventionella materialkombinationen hos en klassisk yllekavaj, med dess förstärkta armbågar i läder, är Bug en slitstark stol med en något excentrisk stil.

Med Bug ville formgivarna Karlsson & Björk skapa en snygg och spänstig stol som är bekväm i många olika omgivningar. Med ram i metall, stoppning av formpressad kallskum, täckt med slitstarkt tyg och med läderförstärkta armstöd är Bug motståndskraftig, men också lekfull och välkomnande.

Bug startade sitt liv som en fyrbent fåtölj, men utvecklades snabbt till ett fokuserat möbelsystem som innefattar en fåtölj med pelarstativ med snurrfunktion, och ett balk soffa system som gör det möjligt att blanda och matcha sittkomponenter och bordskivor allt efter dina behov. Bug må ha fått namnet efter en insekt, men är till naturen en kameleont.

Som stol känner sig Bug lika hemma runt ett styrelserumsbord, i en bar, i en hotellobby, eller omfamnande middagsgäster i en restaurant. Balk systemet av Bug är tänkt för högt trafikerade offentliga rum som köpcentra, lobbyer, stationer, flygplatser, och väntrum.

“Vår ursprungliga idé var att skapa en snygg stoppad stol med förstärkta ytor som passar in i många olika situationer. Lätt att placera, men med en stark karaktär.”
—Karlsson & Björk
 

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...