Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Satin Pures puderrosa dröm

Foto: Hästens
Foto: Hästens
Foto: Hästens
Foto: Hästens
Foto: Hästens
Foto: Hästens
Publicerad av
Redaktionen - 21 mar 2018

Hästens utökar nu premiumkollektionen Satin Pure i tre nya färger, Night Shadow Blue, Light Pink och Misty Rose. Totalt finns nu sängkläderna i nio olika färger.

SatinPure har funnits i Hästens sortiment i över 20 år och är en del av deras premiumsortiment. De nya färgerna är framtagna för att passa såväl befintliga sängmodeller som att kombineras med Hästens övriga sängkläder. Nu lanserar Hästens Satin Pure i tre nya färger. Night Shadow Blue är en blå nyans som passar att kombineras med vitt och grått. Misty Rose har en djup mörkrosa nyans som funkar bra att matcha ihop med grå och blå nyanser och slutligen färgen Light Pink, en ljusrosa färg som passar att kombineras med andra ljusare färger såsom sand, beige och vit.

Sängkläderna är vävda i Portugal med en extra lång bomullstråd för att skapa en känsla av tyngdlöshet mot huden och därmed förbättra sovkvalitén. När bomullen merceriseras, behandlas med lut, får fibern i bomullen en mjukare yta, där behandlingen också medför ökad glans och styrka i tyget. Merceriseringen gör även färgupptagningen mer hållbar, tyget motståndskraftigt och förhindrar krympning i tvätten. Den fina vävtekniken, där bomullen vävs tätt, ger ett glansigt och slätt tyg som kallas satin. 

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...