Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

Segments – av Destroyers/Builders

Foto: Valerie Objects
Foto: Valerie Objects
Foto: Valerie Objects
Foto: Valerie Objects
Foto: Valerie Objects
Foto: Valerie Objects
Publicerad av
Redaktionen - 21 nov 2018

Belgiska designföretaget Valerie Objects presenterar ett nytt samarbete med unga konceptdesignern Linde Freya Tangelder a.k.a. Destroyers/Builders, som hennes Brysselbaserade studio heter. Linde extraherar det lilla och de till synes banala elementen i arkitektur som t.ex. tegel och översätter dem till designobjekt.

 "Jag zoomar in på elementen som de flesta arkitekter försöker dölja. Jag vill ge dessa material och former den uppmärksamhet de förtjänar”, säger Linde Freya.

Kollektionen består av former som motsvarar ett krökt rör som presenteras i olika material, så som tegel, stål och porslin. Kollektionen innehåller sex stycken bordsföremål, två små hyllor och en väggdekoration/förvaring samt en liten spegel som också kan användas som en krok för exempelvis halsband etc.

Dessa föremål utgör en intressant blandning av industriella och värdefulla material. Linde menar att det är en jämförelse av ”high-end och low-end” som är nyckeln i hennes arbete. De kraftfulla färgkombinationerna av vitt, koboltblått, stål och rost skapar ytterligare en dimension till materialen. Målet är att kontrastera de industriella formerna med en naturlig yta. Hennes motto är: Gör design mer mänsklig igen.

Segments skapar en intressant blandning i minimalismfärgspel, material och textur.
Valerie Objects samarbete med Linde Freya resulterar i en uppsättning mycket konceptuella objekt som ifrågasätter gränsen mellan konst och funktionalitet. Det är ganska djärvt och vågat.