Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

Köket står i fokus hos Dornbracht

Foto: Dornbracht
Foto: Dornbracht
Foto: Dornbracht
Foto: Dornbracht
Publicerad av
Redaktionen - 21 nov 2018

Köket, en av de viktigaste platserna i hemmet för matglädje och umgänge, är i fokus för Dornbracht som 2019 bland annat lanserar nya engreppsblandaren ”Profi-Single-Lever

Köket är en central del av hemmet, där utrustning såväl som inredning och design blir allt viktigare. Den tyska producenten Dornbracht, känd för sina högkvalitativa designblandare, sätter köket i fokus och utökar sitt sortiment. Nu presenterar de stabila kökshoar i glaserat stål och den mörka ytbehandlingen, Dark Platinum Matt, på flera av köksblandarna. Dessutom kommer en helt ny engreppsblandare ”Profi-Single-Lever”, som passar perfekt även i små kök och trånga utrymmen.

Ny engreppsblandare ”Profi-Single-Lever”
Dornbracht utökar sitt sortiment av engreppsblandare med en kompakt och mindre variant, som passar perfekt i små kök och där utrymmet är begränsat. Köksarmaturens låga höjd och beräknade passform samt dess flexibla silikonslang gör engreppsblandaren mycket anpassningsbar. Snabbt och enkelt kan man också växla mellan två olika flödeslägen (laminär stråle eller spray) beroende på vad köksbestyren kräver. Med sin diskreta och estetiskt reducerade design smälter blandaren även in i olika miljöer och inredningsstilar. Engreppsblandaren kommer att finnas tillgänglig i polerad krom, matt platina, cyprum (blandning av koppar och guld) och dark platinum från och med våren 2019 samt i dark brass matt och dark bronze matt senare under 2019.

 

Kökshoar i glaserat stål
Dornbracht kompletterar sitt sortiment med nya kökshoar i glaserat stål. Tydliga linjer, exakta radier samt ventilkåpa i matchande färger karakteriserar den eleganta och mångsidiga designen. Kökshoarna erbjuds i de tre färgerna svart, vit och sand (i matt och högglans) och i storleken: 40 cm, 45 cm, 50 cm och 55 cm breda, vilket innebär en stor individuell designfrihet i köket.

Glaserat stål är ett robust material med utmärkta egenskaper, där ytbehandlingen har utvecklats speciellt för att tåla köksbestyren med till exempel en lättskött yta som är rep- och nötningstålig. Genom särskilda pigment i glasyren skyddas färgen från all yttre påverkan och är totalt färgäkta och UV-ljusbeständig. Vid glasyrbränningen bildas en porfri yta som är lika slät som glas, där varken smutspartiklar eller damm fastnar. Stålet bränns på hög temperatur och tål även plötsliga temperaturskillnader från -60 till + 450 °C.