Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

Ogeborg visar högkvalitativa mattor i naturmaterial

Foto: Ogeborg
Foto: Ogeborg
Publicerad av
Redaktionen - 22 nov 2018

Det svenska familjeägda företaget Ogeborg är specialiserade på mattor och textila golv och har en lång tradition av att hjälpa inredare och arkitekter i skapandet av vackra och hållbara kontorsmiljöer. Flexibilitet, kvalitet och service genomsyrar företagets verksamhet, som under 2018 firar sitt 55-åriga jubileum.

”Vi älskar det vi gör och är stolta över vår tradition och vårt kunnande. För oss är det viktigt att arbeta med hållbar och högkvalitativ produktion” säger Helene Ogeborg, VD och ägare till företaget.

Förutom Ogeborg Design Collection (ODC) som lanserades 2007 och som erbjuder ett brett urval av både handtuftade och handvävda mattor av kända formgivare som Claesson Koivisto Rune, Luca Nichetto, Note Design Studio, Mia Wahlstein och senast Axel Bjurström, erbjuder Ogeborg ett stort utbud av heltäckningsmattor, textila golvplattor och golvplattor i kork och läder.

Högkvalitativt material är lika viktigt för atmosfären i ett rum som färg och form. Tretford är en tuftad matta i 80 % gethår med hög slitstyrka som lämpar sig såväl för offentlig miljö som hemmamiljö. Mattan har korrugerad, bunden lugg som bildar en randig ytstruktur, är lätt att sköta och har ljuddämpande egenskaper som bidrar till god rumsakustik. Den är skärfast och behöver inte kantas vilket gör den väldigt snygg mot hårda golv som sten eller betong. Mattan finns i 50 färger och kan läggas in som heltäck men även användas som avpassad matta.