Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Munblåst glaskonst av Gamfratesi för Poltrona Frau

Foto: Poltrona Frau
Foto: Poltrona Frau
Foto: Poltrona Frau
Foto: Poltrona Frau
Foto: Poltrona Frau
Foto: Poltrona Frau
Publicerad av
Redaktionen - 19 nov 2018

Den minimalistiska och poetiska lampserien Soffi är skapad av den danska designstudion GamFratesi. I designen fångas det exakta ögonblicket när blåstekniken ger glaset dess form. Lampglobernas skira och oregelbundna form gör att de ser ut att flyta neråt av tyngdkraften, samtidigt som de hålls uppe av ett tunt band i allra finaste läder, Poltrona Fraus signaturmaterial.

Soffi-lamporna består av två element i blåst glas, där den yttre globen i genomskinligt glas med tonade färginslag i antingen vitt eller grått, upplevs som nästintill viktlös. Genom att lamporna är handblåsta är också varje enskild lampa unik, både i form och färg.

När lampan är tänd, skiner den med ett jämnt spritt ljus, vilket framhäver de tonade färgerna i det yttre glaset och dess gradvisa genomskinlighet. Den magiska och harmoniska effekten passar i många olika miljöer, ochSoffissuggestiva känsla förstärks ytterligare genom lampans oregelbundna former och subtila färgskillnader – vilket skapas genom att glas i olika färger används vid blåsningen. Alla Soffi-lampor är munblåsta i Murano-glas av venetianska glasmästare.

Lamporna finns i tre storlekar, small, medium och large, och passar lika bra som solitär som i grupp om tre eller fem lampor. Lampans arm är förstärkt med ”Cuoio Saddle Extra”-läder, som finns i färgerna ”Camel” eller ”Taupe”, med kontrasterande sömmar och metalldetaljer i mässing.