Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

Lampa och väggdekoration i ett

Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Kasia Gatkowska
Foto: Kasia Gatkowska
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Publicerad av
Redaktionen - 26 nov 2018

Foscarini presenterar ett nytt designsamarbete med de italienska arkitekterna Fabio Calvi och Paolo Brambilla och deras gemensamma designstudio Calvi Brambilla. Den första produkten sprungen ur samarbetet är vägglampan SuperficieLampan passar, tack vare sin tunna ovala form, utmärkt i passager eller korridorer. En specialdesignad ljuskälla ger ett intensivt sken och gör lampan till en unik dekoration i både privata och offentliga miljöer. 

Calvi Brambilla menar att det naturliga och artificiella ljuset är den viktigaste ingrediensen i ett älskvärt hem. Designduon finner sin inspiration i det oväntade och har som ambition att under skapandeprocessen överraska sig själva, vilket också var vad som skedde när de formgav den mångsidiga lampan Superficie – som är lika användbar både som väggdekoration och lampa. 

Superficie betyder yta på italienska, vilket även är  karaktäristiskt för designens tredimensionella mönsterLampan av plexiglas och aluminium har en tunn, oval form som lägger sig tätt mot väggen och ytans mönster skapar ett intressant skuggspel på väggen. Med väl utvalda material och ljusteknik lyckas Calvi Brambilla fånga en stark karaktär i nätt design. Superficie har en mindre ljuskälla som genom LED-teknik blir både nätt och elegant.