Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Hyllade Colombina-serien utökas

Foto: Alessi
Foto: Alessi
Foto: Alessi
Foto: Alessi
Publicerad av
Redaktionen - 04 dec 2018

Colombinaskapad av designparet Doriana och Massimiliano Fuksas för Alessi, lanserades första gången 2007 och har sedan dess hyllats världen över. Nu utökar och uppdaterar Alessi och Studio Fuksas den populära serien med en ny och modern version av den klassiska bestickuppsättningen. Dessutom lanseras nya metallversioner av Colombina-faten. 

Med Colombina visar Studio Fuksas prov på sin mästerliga formgivning – inte minst genom den kontinuerliga linjen mellan grepp och blad. Bestickuppsättningen består av en matsked, en tesked, en kniv och en gaffel, designade och framtagna i 18/10 rostfritt stål med PVD-beläggning i mässingsfärg. Serien levereras i ett set med sex av varje bestick.

År 2007 designade Doriana and Massimiliano Fuksas även en porslinsserie under namnet Colombina, som med sina mjuka runda former i en triangelliknande uppsättning utmanade den klassiska matservisen. Nu lanseras fatet i Colombina-serien i tre nya versioner i rostfritt stål, svartmålat stål och granulerad mässing, där mässingsversionen även utgör en del av Alessis exklusiva kollektion Extra Ordinary Metal.

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...