Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Strings nya metallsortiment

Foto: String
Foto: String
Foto: String
Foto: String
Foto: String
Foto: String
Publicerad av
Redaktionen - 04 dec 2018

Sedan den klassiska Stringhyllan första gången introducerades 1949, har systemet successivt utvecklats och Strings mångsidighet tagits till nya nivåer. String har nu också tagit ytterligare ett steg genom att komplettera de traditionella hyllorna och utforma ett hyllsystem helt i metall. Dessutom har designfunktionerna utvecklats och i den nya kollektionen String+ har formgivarna Björn Dahlström och Anna von Schewen tagit fram smarta accessoarer som utökar användningsområdena för hyllsystemet.

De nya metallhyllorna har olika funktioner för att passa olika rum och förvaringsbehov. För köket finns till exempel hyllor med flyttbara krokar för upphängning av köksredskap och smarta förvaringslösningar av kastruller och köksmaskiner. För användning i hallen har hyllorna fått utökade funktioner med krokar och stänger för jackor och kläder samt smidiga skohyllor. Utöver detta har formgivarna även tagit fram skålplan i filt för smart förvaring av mer ömtåliga accessoarer.

– När vi formger tillbehör till String-systemet, lägger vi stor vikt vid att produkterna enkelt ska kunna integreras i systemet, samtidigt som de bibehåller den klassiska designens minimalistiska formspråk, säger Björn Dahlström.

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...