Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

​Röhsska museet öppnar den 23 februari 2019

Publicerad av
Redaktionen - 27 nov 2018

Lördagen den 23 februari 2019 öppnar Röhsska museet återigen och välkomnar besökare till vårens program som bjuder in till dialog kring designens roll i samhället. Tre tillfälliga utställningar och en ny basutställning presenteras som innefattar både nyförvärv och historiskt storslagna föremål i samlingen. Design finns överallt och är något som berör alla. Det är något Röhsska museet tar fasta på i utställningsprogrammet 2019.

-Det känns väldigt bra att nu äntligen ha ett öppningsdatum och vi ser verkligen fram emot att få välkomna besökare till Röhsska museet igen! säger Nina Due, chef för Röhsska museet. När Röhsska museet åter öppnar dörrarna är det med ny energi och ett tydligt budskap om att design finns överallt och angår oss alla. Den grundläggande ambitionen med museets utställningar och publika program är att ge besökaren en insikt i begreppet design och den påverkanskraft design har för vår gemenskap.

Vid öppningen får publiken ta del en ny basutställning och tre tillfälliga utställningar samt ett stort pedagogiskt program för barn och unga. Museet har också en ny tillgänglighetsanpassad entré med hiss från gatuplan, ny foajé och kapprum på entré- och källarplan.

Invigningen kommer pågå i flera dagar med start lördagen den 23 februari. Invigningsprogrammet har sin utgångspunkt i de aktuella utställningarna där museets personal och samarbetspartners kommer hålla visningar löpande för att ge besökarna fördjupning från flera olika perspektiv.

Invigningsprogrammet släpps lite längre fram.