Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

Mot Sveriges mest moderna ekohus

Foto: Grohe
Foto: Grohe
Foto: Grohe
Foto: Grohe
Publicerad av
Redaktionen - 07 dec 2018

Grohe inleder ett samarbete med hållbarhetsprojektet Eco Now House2.0. Initiativet syftar till att skapa Sveriges mest moderna ekohus. Genom samarbetet vill GROHE hjälpa till att inspirera och informera bostadsägare om möjligheterna att renovera och inreda på ett hållbart sätt.

I samband med renoveringen genomförs även en studie kring projektets klimatpåverkan och miljöbesparingarna de hållbara lösningarna medförde. Som en av Sveriges ledande leverantörer av sanitetsprodukter har Grohe inlett samarbete med projektet Eco Now House 2.0.

Utifrån ledorden hållbarhet, design och den senaste tekniken ska företaget Eco Now bygga Sveriges mest moderna ekohus. Detta genom att totalrenovera ett befintligt fristående hus. Hållbarhet ligger i Grohes dna och det finns en gemensam värdegrund med initiativtagarna. Ett flertal av Grohes produkter kommer därför att installeras i både kök och badrum.

- Hållbarhet går genom hela Grohes kedja från design och materialval till produktion och slutanvändning. Alla Grohes produkter är utvecklade för att optimera vattenanvändningen. Till exempel kommer köksblandaren GROHE Minta Touch att installeras i köket. Den har bland annat en utdragbar pip med duschfunktion som underlättar vid diskning. Blandaren har även den senaste tekniken i form av en touch funktion som gör att man kan sätta på vattnet med till exempel armbågen, säger Christina Holmberg, Marketing Manager på GROHE Sverige.

En studie i klimatpåverkan

Under renoveringen ska projektets klimatpåverkan mätas genom att samla in information om leveranser, materialåtgång, energianvändning och livscykelanalyser för de olika produkterna som används. Detta kommer sedan att sammanställas i en rapport som visar på projektets totala miljöbesparingar. Det går även att följa processen via sociala medier och Eco Now House hemsida.

Vägen till Sveriges mest moderna ekohus startar i december och invigningen väntas ske till våren.

Följ projektet på

www.econowhouse.se

Läs mer om Grohes hållbarhetsarbete här:

www.grohe.se/sv_se/company/sustainability.html