Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Shyness vårkollektion - för en mer hållbar värld

Foto: Shyness
Foto: Shyness
Foto: Shyness
Foto: Shyness
Foto: Shyness
Foto: Shyness
Foto: Shyness
Foto: Shyness
Publicerad av
Redaktionen - 08 jan 2019

I en värld där vi alla behöver ta ansvar för att konsumera mer hållbart än någonsin släpper vi nu en kollektion med kombination av mönster och material som fungerar utmärkt att använda 10 år framöver. Vi har alltid jobbat med hållbarhet och klimatmedvetenhet som våra fundamentala utgångspunkter och det här mönstret tycker jag dessutom är det bästa jag presterat, säger Anna Bilén vd och grundare.

Mönstret som heter ”Night Fly” faller rakt på plats i Shyness kollektion och kommer som sängkläder i färgerna marin, grön, röd och grå. Uttrycket och färgerna bär med sig de klassiska värdena men är nytt, fräscht och ger en kick.

Redan i designstadiet väljer vi material av hög kvalitet, adderar omsorgsfulla detaljer och skapar en tidlös design som håller länge. Det lägger grunden för produktens långa livslängd som är en viktig aspekt för att minska överkonsumtion. När vi kommer med nyheter ska de alltid gå att matcha med tidigare kollektioner som innebär att den som vill komplettera med t ex ett örngott kan fortsätta använda sina befintliga sängkläder, allt för att minska ”slit och släng”. Vi arbetar enligt ett löfte, att design och textilier håller i många år samtidigt som färg och form bibehålls tvätt efter tvätt. Våra textilier tillverkas i närliggande Baltikum och är OEKO-TEX certifierade.

- Eftersom textila material är resurskrävande i sin framställningsprocess bestämde jag mig redan i Shyness begynnelse för att lansera max ett nytt mönster/år och tro på det långsamma sättet att produktutveckla och konsumera. Vi arbetar också intensivt med att parallellt utbilda våra kunder i hur man sköter sina textilier, allt för att de ska hålla och ge en god sovkomfort under lång tid, fortsätter Anna Bilén.

 

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...