Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Munblåsta vaser och vackert bruksglas

Foto: Kosta Boda
Foto: Kosta Boda
Foto: Kosta Boda
Foto: Kosta Boda
Foto: Kosta Boda
Foto: Kosta Boda
Publicerad av
Redaktionen - 18 jan 2019

Tre av Sveriges främsta kvinnliga glaskonstnärer – Lena Bergström, Anne Nilsson och Anna Ehrner – står för designen av vårens nyheter hos Kosta Boda. Eleganta munblåsta vaser och dekorativa skålar i såväl färgat som transparent glas, passar lika bra till blommor och sallader som till vackra stilleben i hemmet.

Bland gnistrande, böljande och mystiska planeter tar Pluto vas plats i formgivaren Lena Bergströms universum. Vasen är munblåst och  tillverkad av skickliga hantverkare i Småland. Vasens hals är dekorerad med äkta platina som är penslad på och sedan inbränd i glaset. Pluto vas har ett Skandinaviskt, exklusivt uttryck. Vasen har en generös volym och är fin som inredningsaccessoar, både med och utan blommor i.

Pluto Vas, designad av Lena Bergström för Kosta Boda finns i klarglas, samt i limiterad upplaga om 500 ex i kulörerna blå, grå och guld.

Kosta Boda lanserar Pagod vas designad av Anne Nilsson, en elegant vas där formen för tankarna tillbaka till 60-talet. Vasen är munblåst av skickliga glasblåsare på bruket i Kosta. Tekniken som använts kallas för underfång, vilket innebär ett flerskiktsglas där klarglas ligger som ett hölje över det färgade glaset, som ger ett vackert och bearbetat uttryck. Den lekfulla designen står Anne Nilsson för. Hon är en av Sveriges mest betydelsefulla glasdesigners och kan ta tillvara på hantverket, det enkla formspråket och funktionen på ett ytterst elegant sätt. Denna vas är speciellt designad för snittblommor.

Pagod vaserna i design av Anne Nilsson för Kosta Boda finns i kulörerna rosa, beige och petrol.

Bruk heter Anna Ehrners populära serie med tallrikar, muggar, glas och skålar där form och funktion möts på ett perfekt sätt – skapade för att användas varje dag. Nu utökas serien med skålar i två storlekar.

Bruk-seriens lilla serveringsskål är utmärkt till allt från såser, röror och meze till tapas, desserter och godis. Skålen är tillverkad i tjockt,  centrifugerat glas som ger en tålig kant. I
botten ser man seriens karaktäristiska kryss.

Den mellanstora skålen passar till snacks eller sallad för ett mindre sällskap. Liksom sina syskon tillverkas Bruk-seriens mellanskål i tjockt, centrifugerat glas som ger en tålig kant. I botten finns det särpräglade krysset.

Skålarna Bruk i design av Anna Ehrner kommer i kulörerna: blå, grön, bärnsten och klarglas.